food grade sign

Η food grade είναι μια νέα εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης επιχειρήσεων με ειδίκευση στις εταιρίες που παρασκευάζουν και χειρίζονται τρόφιμα. Η ομάδα της food:grade δημιουργήθηκε από έμπειρους Γεωπόνους Τεχνολόγους Τροφίμων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων τροφίμων σε όλο το φάσμα των αναγκών τους. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται συνδυάζοντας σύγχρονες μεθόδους, διαρκή και έγκυρη ενημέρωση, επιστημονική γνώση και χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε νέα σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας, νέα και παρουσιάσεις των επιδοτούμενων προγραμμάτων που βρίσκονται σε ισχύ καθώς και άρθρα σχετικά με την τεχνολογία τροφίμων και την εφαρμογή της στις παραγωγικές διαδικασίες. Επίσης θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που μπορεί να σας έχουν απασχολήσει σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Ποιό είναι το πραγματικό κόστος εγκατάστασης ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων; Εκτύπωση E-mail

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου και πρόληψης σε όλη την αλυσίδα χειρισμού των τροφίμων (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία) αποτελεί, εκτός από νομοθετική απαίτηση, απαίτηση της ίδιας της αγοράς των τροφίμων. Ιδιαίτερα οι αλυσίδες super market και οι εξαγωγείς είναι αυστηροί όσον αφορά την εφαρμογή των ΣΔΑΤ όπως το ISO 22000 και η συμμόρφωση με τις αρχές HACCP του Codex Alimentarius, από τους προμηθευτές τους.

 
Διατροφικά σκάνδαλα και πως μπορούν να αποφευχθούν Εκτύπωση E-mail

Χωρίς αμφιβολία τα διατροφικά σκάνδαλα από τα οποία τόσο έχει υποφέρει ο δυτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει μια έλλειψη εμπιστοσύνης στους καταναλωτές τόσο προς τα ερευνητικά ιδρύματα και τους κρατικούς φορείς ελέγχου όσο και προς όλη τη βιομηχανία τροφίμων. Στα γεγονότα του παρελθόντος (διοξίνες, παράνομα φυτοφάρμακα σε λαχανικά, αλλοιωμένες παρτίδες γαλακτοκομικών) ήρθε να προστεθεί και το επιμολυσμένο ηλιέλαιο. Σιγά σιγά όσο η Ελλάδα γίνεται όλο και περισσότερο μέρος της Ευρώπης τόσο περισσότερο επηρεάζεται από τέτοιου είδους προβλήματα και φυσικά το τελευταίο γεγονός με το Ουκρανικό ηλιέλαιο υπήρξε η αφορμή έστω και αργά για να προκύψει ένας προβληματισμός πάνω στο θέμα της ασφάλειας των τροφίμων και του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

 
Τι είναι η ιχνηλασιμότητα; Εκτύπωση E-mail

Από την 1/1/2005 σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όλες οι εταιρίες που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόζουν υποχρεωτικά σύστημα ιχνηλασιμότητας. Ιχνηλασιμότητα στη Βιομηχανία των τροφίμων  είναι η δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης τροφίμων, ζωοτροφών και ζώων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων ή ουσιών που πρόκειται ή αναμένεται να ενσωματωθούν σε τρόφιμα ή σε ζωοτροφές σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τους.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>