Η food:grade ολοκλήρωσε την παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό παραδίδεται στο σύνολο του προσωπικού των εταιρειών που είναι σε διαδικασία εγκατάστασης Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (ΣΔΑΤ), χωρίς επιπλεόν κόστος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των συστημάτων αυτών είναι ότι στην πράξη δεν εφαρμόζονται, κυρίως γιατί το προσωπικό των εταιρειών δεν γνωρίζει πως να εφαρμόσει αυτά που περιγράφονται στην μελέτη. Αντίθετα, οι άνθρωποι της food:grade, επιμένουν στην εκπαίδευση του προσωπικού. Το συγκεκριμένο υλικό βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Βρετανικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, τον σχετικό οδηγό του ΕΦΕΤ και την εμπειρία της food:grade στην πρακτική αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Η εκπαίδευση χωρίζεται σε εννέα ενότητες, σύμφωνα με τις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει μια επιχείρηση μαζικής εστίασης:
Σε κάθε ενότητα ξεχωριστά, παρουσιάζονται απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:
Με τις πληροφορίες αυτές, ο κάθε εργαζόμενος και η διοίκηση της επιχείρησης, είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις απειλές για την ασφάλεια των τροφίμων που χειρίζεται και τι πρέπει να κάνει ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών. Επιπλέον, στο υλικό υπάρχει ένα κομμάτι με ειδική αναφορά στα σημεία προσοχής σε κάθε ενότητα, από το οποίο μπορούν να αντληθούν πιο πρακτικές πληροφορίες. Όλες οι πληροφορίες είναι κωδικοποιημένες χρωματικά, ανά ενότητα, για την ευκολότερη ανεύρεση πληροφοριών. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό της επιχείρησής σας σε θέματα σχετικά με την Ασφάλεια των Τροφίμων. Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε ένα δείγμα του εκπαιδευτικού υλικού
|
- Σφάλμα